Bijeenkomst 18 april 2013: Verspreiding historische kennis via nieuwe media

21 maart 2013

Donderdagmiddag 18 april a.s. organiseert de Stichting Historie der Techniek in het Gaslab van de Technische Universiteit Eindhoven een bijeenkomst over de mogelijkheden om via nieuwe media historische kennis te verspreiden. Dat zal gebeuren aan de hand van twee voorbeelden, het in Utrecht ontwikkelde Spel van de Gouden Eeuw en de door de SHT opgezette virtuele tentoonstelling Inventing Europe. Aan het slot van de bijeenkomst wordt een nieuwe versie van het European Digital Museum for Science and Technology gelanceerd.

Het programma ziet er als volgt uit:

15.00 - 15.30: Ontvangst met koffie/thee

15.30 - 15.35: Opening

15.35 - 16.30: Het Spel van de Gouden Eeuw

16.30 - 17.30: Virtuele tentoonstelling Inventing Europe

17.30 - 18.00: Lancering nieuwe versie European Digital Museum for Science and Technology

18.00 - 19.00: Borrel

Het Spel van de Gouden Eeuw presenteert wetenschappelijke kennis in de vorm van een game. Spelers maken als koopman uit de Gouden Eeuw kennis met het reilen en zeilen van de financiële markt in die tijd. Inventing Europe koppelt de resultaten van wetenschappelijk onderzoek aan objecten van Europese wetenschaps- en techniekmusea. Het maakt de context zichtbaar en stelt bezoekers in de gelegenheid dwarsverbanden te leggen. Beide initiatieven worden gepresenteerd en gedemonstreerd. Daarna is er een paneldiscussie en een discussie met het publiek.

Aansluitend zal drs. Mary-Ann Schreurs, wethouder van innovatie, design, cultuur en openbare ruimte van de gemeente Eindhoven de officiële aftrap verrichten van het European Digital Museum for Science and Technology.

Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje verder te discussiëren. De bijeenkomst vindt plaats in het kader van het N.W. Posthumuscongres.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. U kunt zich via een e-mail naar sht@tue.nl aanmelden.

Terug..