Debat ‘Hoe innovatief is het Europa van de toekomst’ op 24 juni

12 juni 2014

Op dinsdag 24 juni organiseren Museum Boerhaave en Stichting Historie der Techniek (SHT) het debat: ‘How innovative is the Europe of the future?’ Tijd: van 19:30 – 21:00 uur, in Museum Boerhaave te Leiden. Voertaal is Engels. Voorzitter van de debatavond is dr. Hans Weinberger, directeur van het Norsk Teknisk Museum in Oslo.

Tijdens het debat dagen drie sprekers u uit door een nieuwe bril naar Europa te kijken, een bril die de politiek gewoonlijk veronachtzaamt: techniek. Wat is Europa wanneer u kijkt naar technologie en innovatie? Welke rol speelt Europa in uw dagelijks leven? En welke invloed heeft u zelf op Europa’s toekomst?

Aan het debat doen mee Helmuth Trischler, onderzoeksdirecteur van het Deutsches Museum in München; Ruth Oldenziel, Amerikadeskundige en hoogleraar Europese techniekgeschiedenis aan de TU Eindhoven, en Johan Schot, directeur van het “Science Policy Research Unit” van de University of Sussex, en van de Stichting Historie der Techniek. Na korte presentaties van dit drietal brandt het debat los.

Na afloop van het debat overhandigt SHT-voorzitter Hans de Wit de eerste twee delen van de Making Europe-boekenserie aan dr. Robert Bud, “keeper of science and medicine” van het invloedrijke Science Museum in London. Robert Bud is bruggenbouwer van het eerste uur tussen de culturele erfgoedsector en de wereld van de wetenschap.

Zie voor meer informatie het persbericht

Terug..