Ding mee naar de Willem Wolff prijs 2012

29 maart 2012

De afdeling Geschiedenis der Techniek van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI NIRIA) en de Stichting Historie der Techniek hebben in samenwerking met de familie Wolff de Willem Wolff prijs ingesteld. De prijs bestaat uit een bedrag van € 2.000,- en een plaquette en dient ter ondersteuning en aanmoediging van kleine musea en lokale initiatieven op het terrein van de techniekgeschiedenis.

De prijs is vernoemd naar de werktuigbouwkundig ingenieur Willem Wolff (1921-2009), bij leven onder andere voorzitter van de directie van Akzo Nederland, president van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (1984-1989) en (mede-) oprichter en eerste voorzitter van de Stichting Historie der Techniek (1988-1994). Onder het motto “Men moet het verleden kennen om zicht te hebben op de toekomst” heeft hij de techniekgeschiedenis altijd een bijzonder warm hart toegedragen.

In aanmerking voor de prijs komen kleinschalige, spraakmakende projecten en initiatieven op het gebied van techniekgeschiedenis. Deze moeten in elk geval voldoen aan de volgende criteria:  

 

Wilt u meedingen naar de Willem Wolff prijs 2012, dien dan vóór vrijdag 1 juni 2012 een voorstel in voor de besteding van het prijzengeld. Gebruik hiervoor het aanvraagformulier.

Een jury met vertegenwoordigers van de afdeling Geschiedenis der Techniek van het KIVI NIRIA, de Stichting Historie der Techniek en de familie Wolff selecteert tijdens de zomermaanden een winnaar uit de ingezonden voorstellen. In augustus ontvangt u hierover bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

De Willem Wolff prijs 2011 is toegekend aan de Stichting Nederlands IJzermuseum te Ulft. Het museum zal de prijs gebruiken voor het ordenen en ontsluiten van de collectie boeken over ijzer en ijzerbewerking.

Met vragen over de prijs kunt u terecht bij de Stichting Historie der Techniek, via sht@tue.nl of 040-2474641.

Terug..