Geslaagd debat: ‘Hoe innovatief is het Europa van de toekomst’

3 juli 2014

Op dinsdag 24 juni organiseerden Museum Boerhaave en Stichting Historie der Techniek (SHT) het debat: ‘How innovative is the Europe of the future?’ .

Tijdens het debat daagden drie sprekers het publiek uit uit door een nieuwe bril naar Europa te kijken, een bril die de politiek gewoonlijk veronachtzaamt: techniek. Wat is Europa wanneer u kijkt naar technologie en innovatie? Welke rol speelt Europa in uw dagelijks leven? En welke invloed heeft u zelf op Europa’s toekomst?

Voorzitter van de debatavond was dr. Hans Weinberger, directeur van het Norsk Teknisk Museum in Oslo. Aan het debat deden mee Helmuth Trischler, onderzoeksdirecteur van het Deutsches Museum in München; Ruth Oldenziel, Amerikadeskundige en hoogleraar Europese techniekgeschiedenis aan de TU Eindhoven, en Johan Schot, directeur van het “Science Policy Research Unit” van de University of Sussex, en van de Stichting Historie der Techniek. Na korte presentaties van dit drietal brandde het debat met het publiek los.

Na afloop van het debat overhandigde SHT-voorzitter Hans de Wit de eerste twee delen van de Making Europe-boekenserie aan dr. Robert Bud, “keeper of science and medicine” van het invloedrijke Science Museum in London. Robert Bud is bruggenbouwer van het eerste uur tussen de culturele erfgoedsector en de wereld van de wetenschap.

Zie hieronder enkele foto’s ter impressie:

 Foto debat 24 juni 2014 1

Foto debat 24 juni 2014 2

Foto debat 24 juni 2014 3

Foto debat 24 juni 2014 4

Foto debat 24 juni 2014 4

Foto debat 24 juni 2014 7

Foto debat 24 juni 2014 6

Foto’s gemaakt door Hielco Kuipers

Terug..