Proefschrift Marijn Hollestelle op shortlist Boerhaave Biografie Prijs 2012

23 april 2012

SHT onderzoeker Marijn Hollestelle is genomineerd voor de Boerhaave Biografie Prijs 2012. Uit 20 inzendingen selecteerde de jury zijn proefschrift Paul Ehrenfest: worstelingen met de moderne wetenschap, 1912-1933 voor de shortlist van de prijs. Behalve Hollestelle zijn nog vijf andere wetenschappers in de race voor de door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen en Museum Boerhaave ingestelde prijs voor biografieën of brievenedities van wetenschappers. De driejaarlijkse prijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, sluit aan bij het toegenomen belang van het genre ‘biografie’ in de wetenschapsgeschiedenis.

Hollestelle verdedigde in februari 2011 zijn proefschrift over theoretisch fysicus Paul Ehrenfest (1880-1933), een Leidse vakbroeder en tijdgenoot van Niels Bohr en Albert Einstein. Zijn onderzoek leverde een fascinerend inkijkje in het leven van een groot wetenschapper en maakte tegelijkertijd inzichtelijk hoe wetenschap werd bedreven in een periode van roerige wetenschappelijke, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen.

Op 24 oktober 2012 wordt de Boerhaave Biografie Prijs 2012 uitgereikt tijdens een bijeenkomst in het Haarlemse Hodshon Huis. Voor meer informatie over de prijs, klik hier.

Terug..