Uitnodiging lezing TU/e eredoctor Rosalind Williams

31 maart 2011

De Technische Universiteit Eindhoven heeft een eredoctoraat toegekend aan de Amerikaanse techniekhistorica professor Rosalind WIlliams. Deze eer valt haar te beurt vanwege haar prestaties op het vlak van de techniekgeschiedenis. Williams is als hoogleraar verbonden aan het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT). Het eredoctoraat wordt uitgereikt tijdens de Dies-viering van de TU/e op 28 april aanstaande. De Stichting Historie der Techniek is verheugd over de toekenning van het eredoctoraat en ziet het als een erkenning van het belang van het vakgebied.

Rosalind Williams onderzoekt de wording van een door techniek gedomineerde leefomgeving. We leven in een door menselijk handelen geconstrueerde wereld die voortdurend in beweging is. Er is een constante wisselwerking tussen maatschappij en wetenschap en techniek. Die wisselwerking, en vooral ook de menselijke kant daarvan, legt Rosalind Williams bloot in haar werk. Ze maakt zichtbaar welke waarden en overtuigingen verbonden zijn aan de ontwikkeling van verschillende technologieën en de invloed daarvan op maatschappelijke debatten. Opvallend kenmerk van haar werk is dat zij gebruik maakt van niet alledaags bronnenmateriaal, zoals bijvoorbeeld literatuur.

Op vrijdag 29 april 2011, een dag na de uitreiking van het eredoctoraat, verzorgt professor Williams een Engelstalige lezing voor ECIS (Eindhoven Centre for Innovation Studies). Zij gaat tijdens de lezing in op het boek Beyond the end of the World: Water, romance, and human empire waaraan ze momenteel werkt. Belangstellenden zijn van harte welkom om de lezing bij te wonen.

Programma:

12.45 Welkom met koffie/thee

13.15 Lezing professor Rosalind Williams

13.45 Discussie

14.30 Receptie (aangeboden door de School of Innovation Sciences)

De lezing zal plaatsvinden in het IPO-gebouw van de Technische Universiteit Eindhoven.

U kunt zich tot 25 april 2011 per e-mail of fax aanmelden. Stuur uw naam en adres per e-mail naar sht@tue.nl

 

Terug..