Een terugblik op 2011

19 december 2011, Jan Korsten

De donkere dagen voor kerst nodigen uit om terug te blikken op het bijna voorbije jaar en alvast vooruit te kijken naar het komende jaar.

Voor de Stichting Historie der Techniek was 2011 een afwisselend jaar. De contouren van de internationale Making Europe serie en de daaraan gekoppelde reeks Virtual Exhibits werden steeds meer zichtbaar, en zullen in 2012 alleen maar geprononceerder worden.

Ook nationaal timmerde de SHT weer volop aan de weg. Zo stond de ontwikkeling van de Nederlandse kennisinfrastructuur centraal in verschillende lopende projecten. De resultaten vonden hun weg naar publicaties, rapporten en lezingen. Een nieuwe loot aan de inmiddels robuuste SHT-boom vormde het onderzoeksprogramma over de geschiedenis van de software in Nederland.

2012 belooft een enerverend jaar te worden. De manuscripten van Making Europe naderen hun voltooiing en de Virtual Exhibit zal online gaan. De eerste resultaten van de boekenserie zullen worden gepresenteerd tijdens een conferentie in Kopenhagen in het najaar. Ook verschijnen er in 2012 diverse publicaties en wordt er geëxperimenteerd met nieuwe vormen van kennisverspreiding.

Via onze website houden wij u ook komend jaar op de hoogte van de activiteiten van de SHT en van nieuwe spraakmakende initiatieven op het terrein van techniekgeschiedenis. Blijf ons dus volgen!

We wensen u een heel voorspoedig, gezond en inspirerend 2012!

Stichting Historie der Techniek

Terug..

Reageren

Naam:
Email:
Reactie:

* Alle velden zijn verplicht

Herhaal de letters en cijfers (om automatische berichten te voorkomen)

This form is generated by FormHandler