Vacature secretarieel medewerker

9 juli 2019

Secretarieel Medewerker m/v

0,4 fte – op termijn uit te breiden naar 0,6 fte

 

Stichting Historie der Techniek:

De Stichting Historie der Techniek (SHT) is een aan de Technische Universiteit Eindhoven gevestigde internationaal opererende organisatie. Het werk van de SHT richt zich op de wisselwerking tussen techniek en maatschappij. Met historisch onderzoek brengen we de centrale rol van techniek als aanjager van verandering in beeld. De SHT kijkt niet uitsluitend naar het verleden. Ze blikt ook vooruit en verbindt het verleden met het heden om te zien wat we kunnen leren van het verleden.

De SHT ontplooit een breed scala aan activiteiten. Het gaat daarbij onder andere om het mogelijk maken en uitvoeren van grote nationale en internationale wetenschappelijke onderzoeksprogramma’s en individuele onderzoeksprojecten, het publiceren van boeken en het verzamelen van beeldmateriaal. De SHT vervult ook een internationale centrumfunctie, zo zijn de secretariaten van de twee belangrijkste internationale organisaties op het terrein van techniekgeschiedenis bij de SHT ondergebracht. Het gaat dan om de Society for the History of Technology (SHOT) en het Tensions of Europe Network.

De activiteiten van de SHT worden mede mogelijk gemaakt door de 4TU-Federatie en de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven.

Meer informatie is te vinden op www.histech.nl.

Organisatie:

Het bureau van de SHT bestaat uit een team van 4 personen, daarnaast werkt een wisselend aantal projectmedewerkers mee aan de verschillende lopende projecten. Kenmerkend zijn professionaliteit, korte communicatielijnen en een informele, open cultuur. De SHT is gevestigd in het Atlasgebouw van de TU/e.

Het werk:

Het gaat om een zelfstandige, afwisselende functie. De nieuwe medewerker beheert het secretariaat van de SHT. Het gaat dan onder ander om het assisteren van de directie (wetenschappelijk en zakelijk directeur) en de programmaleiders bij het beheren van de agenda, het organiseren van (internationale) bijeenkomsten, het verzorgen van mailings en het bijhouden van lopende actiepunten. Daarnaast beheert de nieuwe medewerker het digitaal archief en het adressenbestand, handelt boekbestellingen af en verzorgt correspondentie. Wekelijks onderhoud van de SHT-website behoort eveneens tot het takenpakket.

Wij zijn op zoek naar iemand die kan organiseren en improviseren en niet snel uit balans raakt. Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk) spreken voor zich. Ervaring met het werken met het MS Officepakket en WordPress zijn vereist. Kandidaten moeten een proactieve, flexibele instelling hebben, moeten goed kunnen functioneren binnen een universitaire/wetenschappelijke werkomgeving, moeten zich thuis voelen in een relatief klein team en moeten accuraat zijn.

Wij bieden een contract voor één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het gaat aanvankelijk om een omvang van 0,4 fte (2 dagen per week), het streven is dit op termijn uit te breiden naar 0,6 fte (3 dagen per week).

Informatie en sollicitaties:

Schriftelijke reacties voorzien van CV kunnen tot 15 augustus 2019 per post of e-mail worden gestuurd naar:

Stichting Historie der Techniek

t.a.v. Jan Korsten

Zakelijk Directeur

Atlas Gebouw 8.401

Postbus 513

5600 MB Eindhoven

j.w.a.korsten@tue.nl

Voor nadere informatie kun u contact opnemen met zakelijk directeur Jan Korsten, telefoon 040-2475863, e-mail j.w.a.korsten@tue.nl

DOWNLOAD DE VACATURE

Terug..